Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hírek
Gimnáziumi felvételi jegyzék
Csokonai ECHO - 6. szám
Megjelent a Csokonai ECHO márciusi száma, benne többek közt: a testvériskolánk bemutatása, interjú a leendő 9-es osztályfőnökökkel, valamint Fölker Sára röplabdázóval, művészeti és kadét programok, iskolai rendezvények, s persze ismét sok-sok siker.
Pótfelvételi március 14-én
Szóbeli felvételi beosztása
Ebédbefizetés 2024. áprilisra

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
A Csokonai Gyerekkar újabb sikerei
Díszemléklap a Csokonai Gyermekkarnak. Több mint 60 kórus részvételével zajlott a Mária Rádió I. Nemzetközi Kórusversenye.
A Csokonai Gyermekkar emléklappal zárta a Mária Rádió I. Nemzetközi Kórusversenyét.
Sikerként könyvelhető el az a tény is, hogy az igen neves szakmai zsűri az eddig elért eredményeink, repertoárunk és tervezett versenyműsorunk alapján méltónak találta kórusunkat arra, hogy nevezésünket elfogadva engedélyével részt vehettünk a megmérettetésen, képviselve ezzel egész Újpestet, Káposztásmegyert.
Több mint 60 kórussal mértük össze tudásunkat, közöttünk olyanokkal, akik több évtizede működnek együtt állandó tagokkal vagy olyan egyházi szkólákkal, ahol nem csak szakkörként, hanem órarendben kötelező tantárgyként tartják az énekkart, kiegészítve a reggeli kötelező misén való énekléssel.
Elmondhatjuk, hogy méltó versenytársai voltunk a zenei tagozatos iskoláknak, egyházi énekkaroknak, és a nagy felnőtt amatőr karoknak is. Szóbeli dicséretet kaptunk Béres Györgytől, a Gregorián Társaság elnökétől, Professzor Kollár Évától, Liszt-díjas karnagytól, a Kóta tiszteletbeli elnökétől, Dr. Mindszenty Zsuzsannától, Liszt-díjas karnagytól, a KÓTA elnökétől, Tardy László Liszt-díjas karnagytól, az Országos Magyar Cecília Egyesület társelnökétől, valamint a verseny főszervezőjétől, Sapszon Ferenctől, Liszt-, Kodály-, és Magyar örökség-díjas karnagytól. 

Újpest polgármestere nevében Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester is gratulációját fejezte ki az eredményért.
 
"Tisztelt Tanár Úr!
Polgármester Úr és a magam nevében gratulálok a szép szerepléshez a kórus minden tagjának és Önnek. Kívánok további sikereket!
Merjünk nagyot álmodni!
Tisztelettel,
Dr. Molnár Szabolcs"
 
Az eredményről a Újpest honlapja is beszámol:
 
A Csokonai Gyermekkar május 31-én részt vesz a 13.30 órakor kezdődő Nemzeti Összetartozás napi ünnepségen, és a 17.00 órakor kezdődő Csokonai Gálán. A gálára támogató jegyek vásárolhatók az iskola alapítványának javára.


  Pászti Károly
karnagy