Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hírek
Gimnáziumi felvételi jegyzék
Csokonai ECHO - 6. szám
Megjelent a Csokonai ECHO márciusi száma, benne többek közt: a testvériskolánk bemutatása, interjú a leendő 9-es osztályfőnökökkel, valamint Fölker Sára röplabdázóval, művészeti és kadét programok, iskolai rendezvények, s persze ismét sok-sok siker.
Pótfelvételi március 14-én
Szóbeli felvételi beosztása
Ebédbefizetés 2024. áprilisra

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Hajnali foci a középiskolai tagozaton

Sűrű héten vagyunk túl: négy meccs egy nap alatt, és hamarosan játszik a CSVMG-válogatott.
Az előző heti BKV-sztrájk miatt a héten pótolni kellett az akkor elmaradt két mérkőzést. A tornaterem zsúfoltsága miatt azonban csak az jöhetett szóba, hogy egy korábbi időpontban rendezzük meg a meccseket.

Így tehát az első találkozót 6:15-kor kezdték, ahol az eddig 100%-os Kati FC a két vereséggel indító Deportivo Nyakonrúglak csapatával mérkőzött. A meccsen a Kati FC meddő mezőnyfölényben játszott, a Deportivo pedig hősiesen védekezett, és kontrákra apellált. A hatalmas küzdelemben végül az eddig nyeretlen Deportivo megszerezte első győzelmét, ezzel kikaparva a gesztenyét a Csontdarálóknak, illetve a Bédi Babáknak, amelyek ezzel megléphettek volna a mezőnytől.

A Bédi Babáknak ez azonban nem sikerült. Az Aranycsapat, amelyből két húzóember (Szépe Áron és Csík Dániel) is hiányzott sérülés miatt remekül helytállt. Dicséret illeti a 10.a csapatát, amely az ellenfél emberhátrányát nem kihasználva 3+1-ben játszotta le a meccset. A találkozón megszületett a „nap gólja”: egy szöglet után Tóth Sebestyén a pipába ragasztotta a labdát. De ez is kevés volt, ugyanis Böröcz Ferenc mesterhármast szerzett, így a végén 3-3-ra végződött a találkozó.

Megszerezte első győzelmét az AEK Titánok együttese is. A mérkőzés legszebb gólját Décsei Tibor szerezte (szinte egy az egyben Tóth Sebestyént idézte), de a csapatban szereplő Kocsis Dávid mesterhármast ért el, így hét találatával a góllövőlista második helyén áll. Ha kicsit higgadtabb lenne a kapu előtt, akár vezethetné is azt.

Azt azonban Alm Tamás vezeti, aki a listavezető Csontdarálók (és a bajnokság) legeredményesebb támadója, immáron tíz góljával. A Reggeli Lavór (12.b) az első félidőben remekül tartotta magát a bajnokság favoritja ellen, de a második félidőben kibontakozott a két csapat közötti különbség, így a Csontdarálók már második meccsüket játszották le, amelyen nem kaptak gólt, és egyedüliként 100%-os teljesítménnyel állnak a tabella élén.

Lassan a bajnokság felénél járunk, ideje egy kis összegzésnek. A bajnokság nagy népszerűségnek örvend az iskolában, a mérkőzések előtt és után állandó a téma az előző, illetve a következő forduló. Jelen pillanatban a Csontdarálók tűnnek toronymagas esélyesnek, de még több kemény meccs vár rájuk (Bédi Babák, Kati FC, Deportivo). Három forduló után mindössze egy 100%-os csapat van, és mindegyik szerzett már legalább egy pontot, így kijelenthetjük: egyik csapat sem lóg ki a mezőnyből. A mérkőzések hangulata sportszerű, és dicséret illeti azokat a lányokat (elsősorban a 10.a-sokat és a 9.b-seket), akik minden meccsen biztatják osztályukat (vagy a másik csapatban szereplő párjukat…). Örömteli, hogy négy csapat (Csontdarálók, Bédi Babák, Deportivo Nyakonrúglak és az AEK Titánok már számmal ellátott saját mezben játszanak), sőt, a Csontdarálóknak már saját weboldaluk is van.


Pályán az CSVMG-válogatott!
Január 30-án, szombaton Budakalászon egy egész napos futballbajnokságot szervez a Zsigmond Király Főiskola, amelyre a Csokonai Gimnázium is benevezett. Iskolánk az alábbi válogatottal készül az első komolyabb megmérettetésre. Reméljük sok szurkoló is velünk tart Budakalászra!
Kapusok: Giber Krisztián (10.a), Görög Gergő (10.b)
Védők: Pápai Dávid (12.b), Kocsis Dávid (9.b), Dávid Norbert (11.b)
Középpályások: Kántor Ádám (11.a), Pápai Ádám (10.b), Böröcz Ferenc (9.a), Vári Viktor (11.b), Tajti Dávid (10.a)
Csatárok: Alm Tamás (11.a), Teknős Gergő (11.a)


3. forduló

január 20.
Deportivo Nyakonrúglak–Kati FC 2-1 (1-1)
Gól: Vári Viktor, Kiss László, ill. Boros Márk
Bédi Babák–Aranycsapat 3-3 (0-1)
Gól: Tóth Sebestyén (2), Tajti Dávid, ill. Böröcz Ferenc (3)
Csokonai Vitézei–AEK Titánok 1-4 (0-1)
Gól: Nagy Krisztián, ill. Kocsis Dávid (3), Décsei Tibor
Csontdarálók–Reggeli Lavór 4-0 (1-0)
Gól: Alm Tamás (3), Gyenis Ádám (öngól)

A bajnokság menetrendje és a tabella elérhető, ha ide kattint.