Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Hírek
Csodás siker az országos népdaléneklési versenyen!
Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezett "Tiszán innen, Dunán túl" népdaléneklési verseny országos döntőjében a Harangvirág kisegyüttes a harmadik helyet megszerezve bronz minősítést kapott!
Játszós ruha és ősmagyar GPS
Első ízben rendeztük meg a CSVMG-történelmi mémversenyt. Az alábbiakban a legjobban sikerült pályázatokból szemezgettünk, melyek mindegyikét iskolánk jelenlegi és volt tanulói készítettek. Zárt csoportban lehetett szavazni a legjobb alkotásokra, melynek során a háziversenyt Kása Kata mémje nyerte az ücsörgő Napóleon képpel. Gratulálunk, és örülünk a diákjaink aktivitásának.
My creed is to help our students become ‘curious minds
Tarné Éder Marianna igazgatóhelyettes asszony a Microsoft Oktatási Csapatának Microsoft Innovatív Szakértőjeként a TechPill Challenge-re készített prezentációjával nyert, így publikálták írását - gratulálunk! A cikk linkje kattintás után érhető el.
Ismét papírgyűjtés!
Elérkezett a tavaszi papírgyűjtés ideje: május 15-től május 21-ig, reggel 7.00 és 7.45, valamint délután 16.00 és 17.30 között az iskola udvarán, a hátsó bejáratnál lehet leadni a papírokat. Figyelem: május 18-án, szombaton is nyitva a gyűjtő 8.00 és 13.00 óra között!
Gyászol iskolánk
Megrendülve, fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Grónás Józsefné, Marcsi néni életének 60. évében hosszúan tartó, súlyos beteség után pénteken eltávozott közülünk. Az iskola minden tanára, dolgozója és diákja nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
Képzőművészeti tárlat nyílt dísztermünkben
Alkotó pedagógusaink és diákjaink válogatott munkáit felvonultató kiállítással folytatódott jubileumi programsorozatunk.

A február 20-i megnyitón Tóthné Nyiszteruk Hilda intézményvezető-asszony és Bédi János tanár úr köszöntötték az egybegyűlteket. A Szabó János tanár úr által megálmodott és tető alá hozott eseményen iskolánk volt és jelenlegi tagjai mutatják meg tehetségüket. Sokuk egy eddig ismeretlen oldalát ismerhetjük meg, látogatóink ugyanis megcsodálhatják többek közt Hughes Márta tanárnő légiesen könnyed csendéletét, Sidó Istvánné tanítónő varázslatos szecessziós Tiffany lámpáját, vagy épp Pászti Károly tanár úr gyönyörű zománcmunkáit is.

A tárlat március 20-ig látogatható, előzetes egyeztetést követően.

Kiállító művészek: Cserháti Zita, Galács Vera, Hughes Márta, Lukács Lia, Pászti Károly, Pintér Dorottya, Rózsa Valéria, Sidó Istvánné, Szabó János, Varga Anita, Varga Judit.

A kiállítás kurátora: Szabó János.