Sikereink 2018/19
Mázsa Izabella Éva, 8.c osztályos tanulónk az UTE színeiben a Serdülő Atlétikai Országos Bajnokság 4 x 200 méteres versenyszámában ezüstérmet szerzett. Gratulálunk!

Klekner Máté, 8.a osztályos diákunk élete első kadet korcsoportos tornáján, a Wado Budapest-Vidék Bajnokságon máris ezüstérmet szerzett. Gratulálunk!
Nagyszerű eredmény a Röplabda Országos Diákolimpia Döntőjében: a Csokonai V-VI. korcsoportos lánycsapata Magyarország ötödik legjobbja!

A Fővárosi Diákolimpia Döntőjének, majd a hazai pályán rendezett Országos Elődöntőnek a megnyerésével gimnazista lányaink kvalifikálták magukat a békéscsabai döntőre, ahol az ország 8 legerősebb röplabda csapata mérte össze tudását. Önmagában már az is óriási dolog, hogy bekerültünk ebbe az elit mezőnybe, ám csapatunk nem érte be ennyivel: szűk kerettel, súlyos sérüléstől sújtva is megalkuvás nélkül küzdött egész hétvégén, ez pedig meghozta gyümölcsét, így az 5. helyért vívott helyosztón az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium diadalmaskodott a szombathelyi riválissal szemben! Az ötödik helyezés annak fényében még értékesebb siker, hogy a Röplabda Diákolimpia ezen korcsoportjában nem kevesebb, mint 117 iskola versengett a végső diadalért.

A csapatunk tagjai: Császár Dominika, Kovács Dorka, Laskovics Laura, Molnár Zsófi, Pécsi Petra, Sólyom Emese, Tomsits Petra, Varga Viktória (C). A játékosainknak és a szakmai stábnak egyaránt szívből gratulálunk!

Fenntartónk, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ minden anyagi segítséget megadott a csapat számára, amit ezúton is köszönünk.
Továbbá köszönetet szeretnénk mondani az UTE Röplabda Szakosztálya edzőinek és iskolánk testnevelőinek az eredményes felkészítésért. Külön is szeretnénk köszönetet mondani Herr Zsuzsannának, az UTE edzőjének, hogy minden egyes meccsünkön irányította, segítette csapatunkat.
Újpest Önkormányzata, mint minden alkalommal, ezúttal is támogatta csapatunkat: a döntő résztvevői egy-egy Upstyle pólót kaptak ajándékba.
Köszönjük a minket elkísérő családtagok lelkes biztatását, egyik csapattagunk szüleinek pedig kiváltképp hálával tartozunk a gyönyörű új mezgarnitúráért. 

Iskolánk Országos Röplabda Diákolimpiai szerepléseinek érdekessége, hogy hat évvel ezelőtt jutottunk el először a döntőig az akkori III. korcsoportosokkal, ennek a gárdának pedig tagja volt az a Varga Viktória, aki idén már a történetünk során először középiskolás országos döntőbe jutó csapatunk kapitánya - és immáron 12. évfolyamos diákunk. Viki a röplabda mellett szorgalmasan készül a májusi érettségire is - természetesen az egész csapat drukkol neki.

Szabó Lilla, 7.b osztályos diákunk 2. helyezést ért el a Szép magyar beszéd verseny kerületi fordulójában! Gratulálunk!

2019. január 17-én rendezték az újpesti kerületi népdaléneklési versenyt a Homoktövis Általános Iskolában. 

Eredmények:

- 5-6. szóló kategóriában Filip Kitti EZÜST minősítést nyert,

- 5-6. kisegyüttes kategóriában a Kankalin kisegyüttes (Pintér Bea és Szabó Lilla) EZÜST minősítést nyertek,

- 5-6. nagyegyüttes kategóriában a Liliomszál nagyegyüttes (Filip Kitti, Füredi-Szabó Zsófia, Nagy Boglárka, Semega Zsófia) EZÜST minősítést nyertek, 

- 7-8. nagyegyüttes kategóriában a Tulipán nagyegyüttes (Csereklye Patrícia, Süli Boglárka, Szafián Eszter, Zrínyi Noémi) EZÜST minősítést nyertek,

- 9-12. kisegyüttes kategóriában a Harangvirág kisegyüttes (Dósa Zsófi, Kovács Petra, Papp Lina) KIEMELT ARANY minősítést nyertek és továbbjutottak a fővárosi megmérettetésre, 

- 9-12. nagyegyüttes kategóriában a Margaréta nagyegyüttes (Battonyai Blanka, Farkas Flóra, Hetzman Vivien, Kodó Bernadett, Molnár Zsófia, Pintér Dorottya, Tolnai Gabriella, Varga Orsolya - póttag Szaszkó Réka) ARANY minősítést nyertek és lehetőséget kaptak a területi-megyei versenyen való részvételre. 

Felkészítő tanárok voltak: Borbély Edit és Pászti Károly

Gratulálunk mindenkinek!
Ferencz Petra, 8.a osztályos diákunk bronzérmet szerzett a szumó EB nemzetközi kvalifikációs tornáján, az Érd Kupán az U16-osok mezőnyében. Gratulálunk!


Az iskolai Szép magyar beszéd versenyünkön az alábbi eredmények születtek.

5-6. évfolyam:

1. Filip Kitti, 5.c (tanára: Borbély Edit),
2. Füredi-Szabó Zsófia, 5.c (tanára: Borbély Edit),
3. Farkasházi Róbert, 6.c (tanára: Csapó Pál).

7-8. évfolyam:

1. Szabó Lilla, 7.b (tanára: Borbély Edit),
2. Bene Viktória, 7.c (tanára: Csapó Pál),
3. Baraksó Levente, 8.a (tanára: Sándor Zsolt) és Pintér Beáta, 7.b (tanára: Borbély Edit).

Gimnázium:

1. Merksz Csilla, 10.b (tanára: Csécs Barnabás),
2. Kozák Lili Dóra, 10.a (tanára: Bédi János),
3. Gede Petra, 9.b (tanára: Bédi János) és Molnár Stella, 11.b (tanára: Csécs Barnabás)

Mindenkinek gratulálunk!Felkerült a netre az Újpest TV műsora a rajzkiállítás megnyitójáról. 
A 2.c osztály két tanulója különdíjat kapott: Ronyecz Renáta és Kesztyűs Viktor.
9 gyerek pedig kis műsorral szerepelt. ☺????????????


Klekner Máté, 8.a osztályos diákunk az évzáró wado kai tornán, a Mikulás Kupán is rendkívül sikeresen szerepelt: egy arany-, egy ezüst-, és egy bronzéremmel távozhatott az UTE judo csarnokából. Gratulálunk az egész éves kimagasló eredményekhez! 

Az iskolánk által rendezett "30 éves a Csokonai" elnevezésű szavalóversenyen az 5-6. évfolyamosok közt 2. helyezett lett Trója Karolina 5.a osztályos diákunk (felkészítő tanára Sándor Zsolt), 3. pedig Filip Kitti, 5.c osztályos diákunk (felkészítő tanára Borbély Edit). A 7-8. osztályosok mezőnyében Szabó Lilla, 7.b osztályos diákunk (felkészítő tanára Borbély Edit), míg a középiskolások mezőnyében Gaál Cintia, 9.a osztályos diákunk (felkészítő tanára Bédi János) ért el 3. helyezést. Gratulálunk! 

(A képen Szabó Lilla szaval.)
Szilágyi Viktória, 6.d osztályos diákunk 6. lett a kerületi Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen - felkészítő tanára Borbély Edit. Gratulálunk!A portugáliai Santarémben rendezett 46. Wado Kai Európa-bajnokságon Klekner Máté, 8.a osztályos diákunk az U14-esek kumitéjében bronzérmet szerzett! Gratulálunk!

  Az Újpesti Kulturális Központ által az UP Rendezvénytérben szervezett kerületi szavalóversenyen a 3. évfolyamosok közt Szöllősi Laura , 3.c osztályos diákunk a 2. helyet szerezte meg (felkészítő tanára Galiné Szabó Katalin). A középiskolások versenyét Sárközi Máté, 10.b osztályos diákunk nyerte (felkészítő tanára Sándor Zsolt), Kozák Lili, 10.a osztályos diákunk pedig 4. lett (felkészítő tanára Bédi János). Szívből gratulálunk! 
 
A 2018. október 20-án megrendezett Nemzetközi Akrobatikus Rock and Roll Versenyen Patkó Anna és Keszeg Petra, 6.c osztályos diákjaink - életük első nemzetközi versenyén - I. helyezést értek el!! Szívből gratulálok!!! Szép volt Anna, szép volt Petra!

Az iskolai helyesírási versenyünk végeredménye - a felső tagozatos győztesek képviselik intézményünket a kerületi fordulóban:

5. évfolyam:

1. Borbás Lili, 5.a (felkészítő tanára: Sándor Zsolt)
2. Roszler Emma, 5.a és Kovács Kitti, 5.c
3. Lakatos Dorina, 5.c

6. évfolyam:

1. Szilágyi Viktória, 6.d (felkészítő tanára: Borbély Edit)
2. Kerényi Csenge, 6.c
3. Primusz Ákos, 6.d

7. évfolyam:

1. Mógor Barnabás, 7.a (felkészítő tanára: Kutas József)
2. Bene Viktória, 7.c
3. Petrik Petra, 7.a 

8. évfolyam:

1. Oroszi Máté Zalán, 8.a (felkészítő tanára: Sándor Zsolt)
2. Varga Dóra, 8.b
3. Györkös-Mányi Kinga Réka, 8.c és Imri Jázmin, 8.b

Gimnázium:

1. Varga Cserne, 9.a (felkészítő tanára: Bédi János)
2. Kiss Diána
Klekner Máté, a portugáliai wado kai EB-re készülő 8.a osztályos diákunk a Levélen rendezett Karate Kupán a versenyen szerzett sérülése ellenére is bronzérmes lett, gratulálunk!

Kutas József tanár úrnak új regénye jelent meg "Csendes élet" címmel. A könyv megrendelhető az Anonymus kiadónál, valamint kapható - online is - az Írók boltjában és az Örkény könyvesboltban. Gratulálunk!

"
Mindannyian csendes életre vágyunk. Biztonságra és kényelemre: garantált jövőre, és arra, hogy a jelenünk – ha nem is minden tekintetben – elviselhető legyen. Lelkünk mélyén irtózunk mindentől, ami veszélyezteti elképzelt – vagy képzeletben megvalósított – intim idillünket, és mindent elkövetünk, hogy megvédjük a külső támadások ellen.
   De mi van akkor, ha a veszély belülről fenyeget? Ha erre nem vagyunk felkészülve, mert a külső védelmi rendszert toldozgatjuk-foldozgatjuk? Mi történik, ha hirtelen felébred a múlt, és helyet követel magának?
   Két tanya. Két család a Ködöntúl-hegység lábainál, sivatag és vad patak közé szorítva. Férfiak, akik nem beszélnek egymással, és nők, akik bátrak felkavarni az állóvizet. Egy gyerek, aki eltéved a téli viharban, valamint egy vándor, aki csupán nyugalmat szeretne, de nem lesz benne része.

Valamennyien csendes életre vágyunk.

Kevesen kapják meg közülünk."


Balázs Noémi, 10.a osztályos diákunk a női jégkorong Magyar Kupában ezüstérmet szerzett. Gratulálunk!

Kiss Donát, 10.a osztályos diákunk a magyar U19-es floorball válogatottal 2. helyet szerzett a Bolzanoban rendezett VB-selejtező tornán. Gratulálunk!